2.1.2014

Matalapainetta ja lounaista tuulta

Kelejä pidellyt. Kolmatta (neljättä?) viikkoa harmaata ja paksua pilvenlonkaa tämän luoteisen maankolkan yllä, paksuja märkiä lumihiutaleita ja väliin vettä niin että jos laittaa silmät kiinni ja kuuntele surullista lumen sulamista ja lorinaa niin voisi kuvitella olevansa napapiirin alapuolella, josta talvi on paennut pitkin askelin ties minne. Ei tänne ainakaan. Nyt ilma on onneksi hieman kuivunut ja eilen tuulikin aika navakasti. Vuoden ensimmäisen päivän kunniaksi hiihtelin kahden hiihto-ohjelman verran ja toivottelin tervetulleeksi kaksi uutta työntekijää. Ihan kivaa, siis ne kaksi uutta, tässähän pääsee ehkä kohta pitämään lakisääteisiä vapaitaan, neljän ihmisen töitä on tekemässä neljä ihmistä, eikä vain kaksi.

Huomenna lakkaa kaamos ja toiveikkain mielin voi ruveta tähyilemään kuusen alaoksien taakse että joko? Ei kyllä vielä pariin viikkoon. Kaamos ei ole ollenkaan ikävä eikä paha juttu, etelän ihmisten höyryämistä ja voivottelua vain se, että on pimeää ja synkkää. Ei olisi pimeää ollenkaan, jos olisi kirkas taivas. Olisi niin paljon värejä kirkkaalla kelillä, rött och guld och alla andra färger.

Töitä on ollut paljon. Yhteen väliin piti jo lakata leikkimästä urheaa ja sanoa, että kiitti, riitti. Kummasti yksikin vapaapäivä riittää elvyttämään hymylihaksiakin. Asiakaspalvelualan tärkein lihas.

Joskus se hymy jämähtää päälle, ja kun sen saa pyyhittyä naamalta niin tuntuu että näyttää ihan Muumilta joka on muuttunut kummituseläimeksi.

Yes I have slept outside in -35 temperature. HYMY.

Yes the we eat also cute reindeer. HYMY.

Ja hei kamoon, ne aina kysyy miksi on puukko vyöllä? Yes I need it everyday. HYMY. Siinä kyllä valehtelen kun ei täällä tarvitse. I kill wolves and bears when they attack my group in the wild remote forest we are in. (300 metriä Torniontieltä E8.)

3 kommenttia:

  1. Kelejä pitää täällä kotonurkillakin. Harkitsen kohta vakavissani, että päästän elikot laitumille, kun on niiiiiiin vihreetä, että! Kamalaa!

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Tervetuloa! Hiljaiseen, mutta silloin tällöin päivittyvään blogiini.

      Poista